Zvuči nam tako poznato, ali sa zrncem tajanstvenosti u sebi. Nitko nije baš siguran šta ta riječ u sebi sve krije, gdje se koristi, tko je koristi I zašto je koristi.

Brojke vezane uz taj pojam stvarno su velike I time nešto I govore o važnosti Asvertisinga.

U 2010. potrošeno je otprilike 143 milijarde $ u SAD, a 467 milijardi u cijelome svijetu.

Lude brojke, zar ne!? Tko su ljudi koji ih okreću. Ludim brojkama barataju, logično, ludi ljudi! Ameri bi rekli-MAD MAN! Zvuči bolje, a i poznatije.

MAD MAN bi se kod nas najbolje moglo prevesti kao MED I MLIJEKO LJUDI. Oni su ti koji nam obećavaju sve najbolje što možemo poželjeti, savršeno oprano rublje, naj auto na tržištu,najpovoljniji kredit…

Riječ advertising ima duboke /daleke/ korijene još u starom Rimu. Samo još pokoja maslina iz Dalmacije ima tako duboke I stare korijenje.

Na latinskome riječ VERTERE iz koje je nastala naša riječ advertising, značila je/ i još znači/: “pogurnuti nekoga prema”. Da ostanemo u okružju maslina, nudimo vam I guramo vas da probate naj maslinovo ulje koje proizvodi samo” TAJ I TAJ” .

Kako bismo do kraja dešifrirali riječ morali bismo u našu akciju kupnje maslinovog ulja još uključiti i pojmove: ohrabrivanje, nagovaranje,pa čak i-manipulacija!

Sve je to potrebno da bi se prodalo nešto vrhunskog, djevičanskog maslinovog ulja, koje “by the way”, samo po sebi odlično! Ali eto nitko za njega nezna.

Ludilo.