S čovjekom je lakše. Rodi se. Daju mu ime. Prezime nasljeđuje. Status također. Dalje ovisi o njemu samome.

Kod proizvoda/usluge brendiranje je mnogo teže. Da bi se novi proizvod/usluga uopće predstavili svijetu/tržištu/ potrebno je mnogo teškog posla, u svakom slučaju mnogo neugodnijeg od onoga koji prethodi rođenju djeteta.

S imenom i prezimenom slično je kao s bebicom. Roditelji/vlasnici proizvoda i marketinški stručnjaci/kumovi daju proizvodu ime, a prezime nasljeđuje!

Iza toga počinje borba koju zovemo – brendiranje proizvoda. Ime smo odabrali. Kako ćemo ga upakirati? Da li je to višaili srednja klasa? Kome se treba svidjeti? Šta nosi u miraz?

Sve se mora definirati jer „bebica“ ne može sama prohodati. Bilo bi idealno da, nakon što prohoda, poraste, razvije se, osnuje obitelj /srodnih proizvoda, naravno/.

Nije to jednostavan put, zato ne pokušavajte to sami kod kuće. Zovite stručnjake.

 

brendiranje

Brendiranje je –važno! Svega je na svijetu previše.dobro možda dobrote baš i nije,ali ostalo svakako je.

Svakom od nas koji smo ona opjevana kap, jedna od nekoliko milijardi, nešto trba u životu. Nalazimo se usred ogromne količine svega i svačega. Kako bismo se lakše snašli, razlučili sve od svačega, trebamo pomoć. Jedna od pomoći je i brendiranje svega i svačega. Uz svaki se brend veže mnogo osobina, priča, iskustva, predrasuda.

Iz takvog klupka formira se image nečega što će nas privući, odbiti, ili će nas ostaviti ravnodušnim.

Ostati ravnodušan, gledano marketinški, vjerojatno je najgore. Proizvod ili usluga koji ne proizvede nikakve emocije kod ljudi, jednostavno nije dobar, neće uspjeti.

Treba mu novo brendiranje.