21. stoljeće već poprilično dugo traje. Pomalo se već troše mnogi alati za mnoge poslove iz prošlog/prošlih stoljeća.

Marketingu su očito neki od tradicionalnih alata izgubili na oštrini, na uporabljivosti.

Srećom/?/ pojavljuju se novi alati, koji su zahvaljujući novim tehnologijama, ali i novo otvorenim prostorima komunikacija postali bitn i nezaobilazni u komunikaciji s potencijalnim klijentima.

Ostvaruje se san svakog prodavača nečega, nekome-zna kome se obraća, zna kome treba ono što on prodaje.

Nikada mu neće vidjeti lice, ali će vidjeti njegove želje, potrebe, navike…nešto što se nekada, još i u 20. stoljeću smatralo –privatnošću.

INBOUND MARKETING je prema mnogima marketing 21. stoljeća.

Vi prodajete nešto. Proizvod, znanje, uslugu, ili hm…nešto?

Jeste li ikada čuli poslovicu: “Sadržaj je kralj”? Upravo ta poslovica najbolje opisuje inbound marketing – društveno odgovoran marketing. Sve započinje kreiranjem kvalitetnog i jedinstvenog sadržaja koji se objavljuje na vašoj web stranici. Uvijek ste se pitali treba li vam web stranica. Sada znate da je odgovor-da. Ali kvalitetnu stranicu.

Tu podrazumijevamo tekst, fotografije, video, grafiku, e-knjige, kontrolne liste te sve ostale oblike edukativnog sadržaja od kojeg vaš posjetitelj ima koristi.

Jeste li se ikada zapitali koliko su reklame koje puštate na TV-u i radiju i ostalim 20. stoljetnim medijima,namijenjene vašoj ciljanoj skupini i imate li mjerljive rezultate o uspješnosti vaše kampanje? To su samo neka od pitanja koja si više nikada nećete morati postaviti

Naravno postavljati će te si pitanja o tome imate li još privatnog života, zašto prate svaki vaš pokret mišem, zašto se sami osjećate kao miš satjeran u mišolovku?