Sezona je cijepljenja protiv virusa-gripe. Uvijek je dilema, cijepiti se protiv tog virusa, ili ne!?

On se brzo širi, zna biti opasan, ili barem neugodan.

Tko širi taj virus ne znamo, ali znamo kada ga možemo očekivati i kako ga se obraniti od njega.

Ima i jedan drugi virus koji se širi našim paralelnim svemirom-Internetom! Ne znamo kada će se pojaviti, koliko će trajati „zaraza“, ali barem saznamo tko ga širi.

Kao što dolikuje stvarima u virtualnom svijetu kojega mi stvaramo i manipuliramo,sve je nekako slično „pravom“ svijetu, samo je ljepše,posebnije. Peseki su manji i umiljatiji i ne kakaju,cure imaju veće…hm, grudi, auti su svi samo novi modeli, nogometaši neprestalno zabijaju golove…a virusima nam se prenose zgodni, šaljivi filmići koje svi gledamo i –širimo dalje! Zajedno s MARKETINŠKOM PORUKOM, umetnutom u filmić.

Svi smo eto prenosnici toga Internetskog virusa. Na radost tvoraca marketinških strategija, kampanja, promocija proizvoda i ostalih reklamnih materijala.

A kada se ipak odvojimo od Interneta i izađemo, za promjenu malo na zrak, velike su šanse da nas dočekaju borci GERILA MARKETINGA i da nam ponove lekciju koji smo dobili VIRALNIM MARKETINGOM.

A kada odemo još dalje u prirodu imamo velike šanse da „naletino“ i na primjere ZELENOG MARKETINGA i da se –opustimo i odmaramo oči u BRENDIRANOM zelenilu.