COPYWRITING je pisanje s “namjerom”, kažu stručnjaci za marketing. Svi pisci doduše pišu s nekom namjerom, ali je to u ovom slučaju vrlo jasna namjera-nagovoriti, utjecati na ljude da nešto-kupe!

Tu ne prestaju razlike između copywritera I običnog writera. Ovaj prvi svoje pisanje uobličuje, kalibrira, prema raaznim postojećim modelima u kojima se pojavljaju ove plaćene riječi.

Tako oni kreiraju poruke koje se šalju direct mailom, smišljaju kratke, jezgrovite misli koje ističu željenu osobinu proizvoda ili usluge, smišljaju tekstove za reklamne pjesmice, jinglove.televizija I radio imaju svoje zakone pisanja, a sve smo više svjedoci I objava press releasesa povodom ovoga I onoga.

On-line komunikacija donijela je I nove poslove copywriterima, koji se u trenu pretvaraju u content writere I smišljaju on-line oglase, tekstove za bannere, čak pišu, na svoj način, ono što sadda već skoro svi rade, pišu e-mailove.

Društvene mreže također traže copywritere, a blogovi I twiter postaju danas nešto bez čega se ne može.

Takvo je povećanje mjesta I načina na koje se koristi usluge copywritera, učinile su , da se mnogi počinju specijalizirati za pojedine segmente iz palete marketinških potreba za pisanjem.

S druge strane mnogi se copywriteri počinju vraćati-pisanju! Onome kao nekad, sa svrhom koju niti oni sami ne znaju točno, ali I s osjećajem da to tako jednostavno moraju napisati…bez obzira sviđalo se to nekome drugome, ili ne.